Практичний досвід упровадження дистанційного навчання у підготовці кваліфікованих робітників швейної галузі

28 жовтня 2021 року відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників швейних професій закладів професійної (професійно-технічної) освіти області на тему: «Практичний досвід впровадження дистанційного навчання у підготовці кваліфікованих робітників швейної галузі», в якому взяли участь 24 педагоги з 6 закладів освіти.
Методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Тетяна Хільченко на початку зупинилася на теоретичних засадах організації дистанційного навчання як виклику сьогодення, запропонувала інтерактивну вправу з використанням дошки jamboard. Знайомлячись з можливостями цього Google-додатку, присутні висловили свої думки з приводу переваг та недоліків такої форми навчання.
Викладач Хустського професійного ліцею сфери послуг Силадій О.О., майстри виробничого навчання Ужгородського вищого комерційного училища КНТЕУ Бергауер С.М., Перечинського професійного ліцею Шелепець М.В., поділилися власним досвідом організації дистанційного навчання. Зокрема, для комунікації, координації дій застосовуються месенджери соціальних мереж, а для проведення навчання – додаток GoogleСlassroom. Але всі зійшлися до думки, що для формування навичок і вмінь при здобутті робітничої професії все ж таки найефективнішою є традиційна офлайн-освіта.
Викладач нашого освітнього закладу Довгомеля В.П. та учасники секції обговорили також результати І (регіонального) етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkillsUkraine» за компетенцією «Технології моди», поділилися враженнями та пропозиціями.