Основи інформаційних та Web-технологій

В даний час комп’ютеризація набуває все більшого поширення в нашому повсякденному житті. І все частіше стає необхідністю володіння не тільки елементарними навичками роботи з комп’ютерною технікою. На жаль, в межах курсу інформатики немає фізичної можливості це зробити в необхідних і достатніх об’ємах. Хоча інтерес до комп’ютера у сучасної молоді є. Крім того, при роботі з комп’ютером користувачі відчутно розширюють і поглиблюють свої знання, вчаться застосовувати їх на практиці, привчаються до творчої та колективній роботи, розвивають увагу, пам’ять, наполегливість, волю, акуратність, поповнюють свій словниковий запас, вчаться логічно мислити.

З вересня 2023-2024 навчального року в навчальному закладі продовжив свою роботу гурток «Основи інформаційних та Web-технологій», керівником якого є викладач Кереканич О.П.

На заняттях гуртка учні отримують навички використання сучасних комп’ютерних технологій у навчальній діяльності, набувають вміння опрацьовувати графічну, текстову, табличну, мультимедійну інформацію, знайомляться з базовими поняттями видавничого процесу. Гуртківці опановують роботу з сучасними програмами, мовами програмування, інформаційно-пошуковими системами. Вчаться створювати комп’ютерні презентації, публікації, відеоролики, web-ресурси; за допомогою графічних редакторів розробляють ілюстративний матеріал. Для проведення профорієнтаційної роботи виготовляють візитки, брошури, буклети.

Протягом вересня-жовтня гуртківці поповнили блог учнівського самоврядування училища, сторінку навчального закладу в соціальній мережі facebook, оновлюють інформацію на сайті навчального закладу.

Створили брошуру для проведення профорієнтаційної роботи

Створили презентацію для участі в обласній акції серед учнівської молоді Закарпаття, присвяченої Дню захисників і захисниць України “Промінь допомоги  – стань волонтером”.

Участь у конкурсі «Цифрова грамотність»

01 лютого 2024 року  члени гуртка Основи інформаційних та Web-технологій (керівник Кереканич Оксана Павлівна) взяли участь у конкурсі «Цифрова грамотність», організованого Національною освітньою платформою «Всеосвіта».

Мета конкурсу: підвищити рівень цифрової грамотності, викликати інтерес учнів до навчання й розвитку; систематизувати й розширити знання про користування гаджетами, а також інтернетом, соціальними мережами та іншими цифровими технологіями.

 За результатами конкурсу 8 здобувачів освіти нагороджені дипломами I, II, Ш ступенів.

Вітаємо наших переможців та бажаємо подальших успіхів!

День безпечного Інтернету

6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо молоддю. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.
Викладач інформаційних технологій Оксана Кереканич провела з учнями годину спілкування на тему: «Інтернет – користь чи прихована небезпека». Учасники заходу охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, ознайомилися з інформацією щодо безпечного використання сайтів для підлітків, правилами поведінки в соціальних мережах.

Участь у конкурсі “Мистецтво надійних паролів”

Члени гуртка долучилися до конкурсу постерів із соціальної реклами “Мистецтво надійних паролів” що відбувався з 18 до 24 березня 2024 року в межах заходів до Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week).

Гуртківці створити постери для соціальної реклами на тему використання і зберігання складних та унікальних паролів. 

Для проведення Дня відкритих дверей  гуртківці виготовили профорієнтаційні буклети

Гуртківці виготовили інфографіки для проведення профорієнаційної роботи

Участь у конкурсі постерів із соціальної реклами “Мистецтво надійних паролів”
Учні-гуртківці долучилися до конкурсу постерів із соціальної реклами “Мистецтво надійних паролів”, який відбувався в період з 18 до 24 березня в межах заходів до Global Money Week 2024 (Всесвітнього тижня грошей).
Під час конкурсу гуртківці створювали постери на тему використання та зберігання складних та унікальних паролів. Кожен учасник мав змогу відчути себе частиною важливої ініціативи та продемонструвати свою уяву та креативність у розробленні соціальної реклами.

За участь у конкурсі всі учасники нагороджені електронними сертифікатами.